Scroll Top

Награди


     Конкурсите ни учат-докато не стигнем върха да не намираме спокойствие. Достигнат един връх, виждаме, че има и по-висок…. И продължаваме. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ И ДЕЦА, ВКЛЮЧИЛИ СЕ В VII НАЦИОНАЛЕН КОНСУРС „КРАСИВА ПРИРОДА , КРАСИВА НАУКА“. Явно „пчеличките“ са направили впечатление, защото получиха сертификат, макар, че предпочитанията на комисията са индивидуалните участия. 
Често сънуваме, че летим, особено като малки. Там високо в облаците всичко е различно. Пожелавам на всички деца да видят облаците отблизо и да се порадват на гледката, така както спечелилата 3-то място Надежда Харилова.

Децата от 4 б група „Мики Маус“ се представиха отлично и на втория кръг на национални състезания „Многознайко“ и спечелиха 16 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала! 


Гордеем се с нашите малки математици от 3 б група „Калинки“, които за втори път се представиха достойно в състезанието „Обичам да смятам“ и спечелиха 13 златни, 6 сребърни и 1 бронзов медал.


Достойно участие на децата на „Дружба“ в националното състезание „Многознайко“, много златни, сребърни, бронзови медали.


Отново достойно участие в Международен фестивал „Карнолски“ Слънчев бряг, август 2022  


Сцената я харесва, публиката я харесва, впечатлява жури от всякаква класа-  ето това са едни от важните условия за успех! Пътят е пред Анабел, нека с лекота го върви!А прекрасния музикален педагог госпожа Велева с такъв новаторски подход ще движи механизма на пълни обороти!


С песни в Деня на детето огласихме парка пред Природонаучния музей! Анабел Манчева, Анна Славчева и Димитър Зафиров от група „Пчелички“ представиха ДГ „Дружба“ в Музикален празник,организиран от музея и получиха подаръци.


Въвлечени в магията на фолклора от г-н Раданов, децата завладяват със своята любов към този вид изкуство . На Международния детски фестивал „Млади таланти- 2022“ ,Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата
представиха нашия колорит и доказаха, че българските народни танци са израз на същността ни. Продължавайте да въздействате така емоционално, прекрасни танцьори!
 

Увеличава се мащаба на едно отлично представяне на малки математици, и можем спокойно да заявим, че волята за успех се превръща в навик! Същността на математиката е в нейната свобода, с други думи летете нагоре свободни “пчелички“. Украсявайте своя ум , решавайки задачките от Национално състезание „Многознайко-обичам да смятам“-II кръг!


Успехът започва с отдаване!  Напред в света на математиката. На състезанието“ Бързо, лесно, точно!“ децата от подготвителните групи спечелиха много отличия.


Децата от III-б гр. участваха в Младежки фестивал на изкуствата „Млада синя земя“, проведен през м. април в Регионален природонаучен музей – Пловдив и получиха грамоти!

Успехът не е просто късмет. Успехът трябва да се преследва с плам и се постига с усърдие. За прекрасното трио „АНДИ“ ентусиазмът , положените усилия донесе призовото трето място в Национален конкурс “Път към славата“! АДМИРАЦИИ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ ДЕЦА-АНИ, АНАБЕЛ , МИТКО И ЗА ГОСПОЖА ВЕЛЕВА! Отново славата на талантливите“пчелички“ се разнесе, нека мечтите ги водят напред !

Спортът е здраве , а децата от група „Пчелички“ обичат да спортуват и да побеждават.

И отново награди за малките пчелички- трето и шесто място във възрастовата група в генералното класиране на Национална кросова верига Пловдив.

Ако имаш талант и воля, можеш да постигнеш всичко! Анабел Манчева от група „Пчелички“ притежава тези качества и успя и на международната сцена, на конкурс в Русия! Вокалният педагог при ДГ“Дружба“г-жа Велева, „издига“ децата и им помага да „хванат“ звезда! АДМИРАЦИИ!
Математиката е науката, която ни служи практически, науката, която отваря хоризонтти. Математиката е като спорта, решаваш задачи и печелиш! Първите стъпки на Петър Петмезов в света на състезанията с числа се увенча с успех! АДМИРАЦИИ ЗА ТОВА БЪЛГАРСКО ДЕТЕ, ЗАВОЮВАЛО ЗЛАТЕН МЕДАЛ В СЪСТЕЗАНИЕТО “ЕЛА, РЕШИ ПОБЕДИ“!ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!!! Пожелаваме ти още високи постижения!

Децата от „Дружба“ са истински таланти. НИКОЛ СПАСОВА от група „Пчелички“ спечели в нелек международен конкурс ,,Българската азбука”, в който участваха над 300 творци от 20 различни държави по света, а върху платната си те запечатаха различни сюжети и интерпретации на великото дело. Журито бе доста взискателно, в лицето на:

• Проф. Аксиния Джурова е най-големият познавач на българската азбука в България и по света.

• Андрей Янев е художникът, който оценява най-добре художественото изпълнение на картините.

• Проф. Маргарита Ваклинова е археологът, чийто познания в тази наука гарантират историческата достоверност на призьорите.

3-то място: Никол Спасова на 6г. – парична награда от Исторически парк и специална награда от Валтекс Гордеем се с добре свършената работа, тъй като участниците бяха от школи по рисуване!

Второ място за Александър Петмезов от група „Мечо Пух“ за участие в онлайн математическото състезание „Ела! Реши! Победи!-Пролет“ организирано от Easy Math

Трето място за талантливата Никол Спасова от група „Пчелички“ на Националният конкурс „Аз и моите приятели-животните“ 2020 в раздел-Приложно изкуство.

Конкурсът е съвместна инициатива на Национален дворец на децата и Фондация „Четири лапи“. Целта му съвпада с целите на „Четири лапи“ – децата да разбират поведението и света на животните, да ги защитават и отстояват правата им. Възпитаването на отговорност и хуманност към представителите на животинския свят в детска възраст създава бъдещи социално-отговорни граждани.

Мечтата на Никол е да стане „лекар на животните“


„Пчеличките“ Анабел и Ани записаха със сребърни букви имената си на конкурса „Път към славата“! Вярата, че можеш е половината от всеки успех. С увереност изпратихме нашите таланти и резултатът е налице!


 „Пчеличките“ от 2 „а“ група с поощрителни награди от Националния конкурс „Щърко шарен, добре си ни дошъл“. Успех е да проявиш смелост и да участваш в състезание!


Заслужени медали от провелата се „Гимнастиада Масов Спорт- Зона Юг“

Участие и II-ро място на XIX национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ 22-24 март 2019 г. гр. Стара Загора

Първо и второ място за Митко и Тошко от Група „Слънчице“ на математическото състезание „Бързо, лесно, точно“- 2019г.

Балканска танцова спартакиада 2018 г.

Михаела Христова – участие в Балканска танцова спартакиада 2018 с групата по класически балет „Balance“

Творчески емоции

Първа изложба на Краси, Камен и Георги от група „Пчелички“ в Държавен куклен театър- Пловдив

Елена Георгиева – възпитаничката на ПГ (6)-Б, наградена в състезанието по математика „Решавай с „Дружба“

Златна лира на Орфей

в  първа възрастова група на Националния музикално-фолклорен конкурс Орфееви таланти

Празник на математиката и щастливите пчелички-Краси, Камен и Георги класирани на I, II и IV място на математическото състезание „Бързо, лесно, точно“.